woensdag 24 november 2010

"Studenten porren scholieren aan"

Op september 2008 startte in Leuven een project om jongeren meer kansen te geven om naar de hoger onderwijs te gaan. De scholen die mee doen aan dit project zijn: het Miniemeninstituut Leuven en het Koninklijk Atheneum Redingenhof Leuven.

Het zijn vooral de leerlingen die meer nood hebben aan meer begeleiding. De bedoeling is dus dat studenten van het KHLeuven de leerlingen begeleiden bij het maken van hun geïntegreerde proef. De studenten zorgen niet alleen dat de leerlingen een goed eindwerk afgeven maar, ze fungeren ook als rolmodel. De leerlingen kunnen ook bij de studenten terecht met allerlei vragen. Het is een leuke ervaring voor de leerlingen omdat ze op een toffe manier bezig zijn voor school. Het is 1 uurtje na school op de dinsdag maar buiten de schooluren kan er ook nog afgesproken worden.
Dit jaar zal het een proefperiode zijn maar als de resultaten positief zijn, zullen ze proberen om volgend jaar ook andere scholen te betrekken.

Bron: Het Nieuwsblad

vrijdag 12 november 2010

Luisteren: liedje: Musti, onze lieve kleine kat

MENSEN!!! Er bestaat een liedje over Musti. Mijn kat^^

Liedje: Musti- Onze lieve kleine kat

Die zwarte kat met precies witte pantoffels is mijn kat musti ^^ .
Ik weet het, niet echt originele naam. Must is een kat die half op een hond lijkt. Waarom? Als je een balletje gooit, haalt ze dat meteen, houd van een bad met een bodem lauw water (Ze speelt zelfs in het water) Verzameld allemaal dingen in haar mand dat niet van haar is : bv: een armband van mijn zus, de veters van de schoenen van mijn papa.... Het mag wel een rara kat zijn maar, het is mijn kat en ik zou haar nooit kunnen vervangen ^^

Musti was een Vlaams kinderprogramma dat ook in Nederland populair was. Tekenaar Ray Goossens tekende in 1945 al het katje Musti maar het duurde tot 1968 voordat er een televisieprogramma van werd gemaakt. In enkele minuten werd er een kort verhaaltje verteld met onderwerpen als de dierentuin, het circus, snurken, de brandweer, de tandarts, een computer, jarig zijn en leren goochelen. Samen met zijn vriendjesMeneer Konijn, Mevrouw Schildpad, Egeltje en Meneer Hond beleefde Musti deze avonturen.

dinsdag 9 november 2010

Luisteren: soundtrack, coraline













De film is spannend, grappig en goed gemaakt. De muziek ervan is prachtig.
als coraline op ontdekking ging was er een heel mooi liedje op de achtergrond.
Dit is het liedje: soundtrack: exploration

Gaat over een meisje die niet veel aandacht kreeg van haar ouders.Ze waren altijd te druk bezig met hun werk. Als haar papa kookte was het eten niet te eten. Van haar mama mocht ze niet veel en daarom verveelde ze zich altijd. Ze wou dat alles zou zijn zoals zij het wild. Op een dag vond ze een vreemd deurtje die haar naar een parallelle wereld bracht waar alles wel een droom leek. Haar ouders hadden meer aandacht voor haar maar hun ogen waren knopen. Als ze in deze wereld wou blijven moest ze haar ogen ook veranderen in knopen. Ze renden weg en toen ging alles mis. Haar echte ouder waren ontvoerd door haar "2de moeder" dus coraline moest haar ouders redden. Om haar ouders te redden was ze verwikkeld in een spel voor alles of niks: Als ze won waren haar ouders en zij vrij maar als ze verloor waren haar ouders voor eeuwig gevangen en moest ze haar ogen veranderen in knoppen.Het is haar gelukt om haar ouders te bevrijden en de gemene "2de moeder" is verdwenen. Dat denken ze toch.

Lezen: Van het Westelijk front geen nieuws

Nergens is een uitweg te vinden. Bij het schijnsel van een granaat probeer ik over de weilanden te kijken. Ze zien eruit als een woelige zee; de steekvlammen van de projectielen springen als fonteinen eruit op. Het is onmogelijk, dat iemand daar doorheen zou komen. Het bos wordt met de grond gelijk gemaakt;  het wordt kapot gestampt, uit elkaar gerukt, in stukken gescheurd. We moeten hier op het kerkhof blijven.

Bron: Erich Maria Remarque, Van het westelijk front geen nieuws

zaterdag 6 november 2010

Lezen: Het Huwelijk

Toen hij bespeurde hoe de nevel van de tijd
in d'ogen van zijn vrouw de vonken uit kwam doven,
haar wangen had verweerd, haar voorhoofd had doorkloven
toen wendde hij zich af en vrat zich op van spijt.


 Willem Elsschot: Het Huwelijk