zondag 8 mei 2011

LOW IMPACT (WO)MAN

Hey people!!




Monday when the teacher of English was absent. We had to do homework :p. We had to calculate our low impact so here is mine: 2.42 planets.


We also watch a movie (I think it was a movie :p). What we had to do next when we watched the movie, was giving a comment so here is mine: I love my planet but i'm sick of the people who distroy it! The Economic, Politic,.. everything! What this man is doing is great but sometime it is too mutch. Example: eating cold vegitables? Waching you with rain water ? That is ridiculous! I try my best so mutch as posible: I recycle, taking the bus, plants trees with other people. So i'm proud of it what I do ;)


maandag 11 april 2011

The elements song

Hier is je uitdaging xD. Voor Blockx misschien ???
Het liedje is afkomstig van Tom Lehrer.

Thomas Andrew (Tom) Lehrer (9 april 1928) is een Amerikaans satirisch singer-songwriter. Hij begeleidt zichzelf op de piano. Lehrer is opgeleid als wiskundige.

Als student op Harvard University begon hij komische liedjes te schrijven om zijn vrienden te vermaken. Lehrer begon met het persifleren van de typen musicalliederen die in zijn tijd bekend waren. Zo zette hij, à la Tchaikovsky van Danny Kaye, een opsomming van de namen van de elementen van het periodiek systeem op muziek, op de melodie van de Major General's Song uit de musical Pirates of Penzance van William S. Gilbert en Arthur Sullivan.
komediant.
  
The elements song

zaterdag 9 april 2011

Aimaniacs

Als je dit mee kunt zingen? Zot !! x)
Het is afkomstig van the animaniacs. Het is een Amerikaanse tekenfilm serie dat te zien is op Nickelodeon.

Nations of the world

The story of the three peverell brothers

Hey mensen!
Ik heb met mijn broer de film: Harry Potter and the deathly hallows gezien. Toen we de scene zagen over the deathly hallows herkende we het verhaaltje van ergens. Jammer genoeg weten we niet meer van waar :(. We vonden deze scene het beste van de film omdat, het op een speciale manier is getekend, het liedje is ook heel mooi, het heeft zo een mysterieuse kant en het is zo mooi gerijmd. In de film vertelt hermione granger het verhaal. Dit is een versie van: the butterbeer experience.

The story of the three peverell brothers

maandag 28 februari 2011

Stagedagboek 5 : Milieuvriendelijk

Woudlucht is een schooltje dat in een bos staat dus voor groenvoorziening is woudlucht geslaagd. Transport is voor hun moeilijk om te beperken want alle kinderen worden opgehaald en afgezet aan huis omdat dat voor die kinderen niet anders kan. In de keuken waar ik stond was sorteren heel belangrijk want zij hadden een project genaamd: minder afval op school. Voor elk soort afval was er dus een andere vuilbak. Om water te besparen doen ze ook speciale dingen. In de WC zijn er kraantjes met een sensor zo blijft het water niet stromen als je je handen niet onder de kraan houd en ik denk dat ze hun regenwater gebruiken voor de WC door te spoelen. Ze gebruiken gas in de keuken om zo te kunnen koken. De verwarming word altijd na de schooluren uitgezet en pas om 8uur weer aan gezet. Om elektriciteit te besparen gebruiken ze spaarlampen. Ik vind dat mijn stageplaats heel milieuvriendelijk is want ze doen hun best op alle domeinen. Aan het transport kunnen ze eenmaal niks veranderen want anders raken die kinderen niet op school.                                

Stagedagboek 4 : Google maps

Het adres van mijn stageplaats is: Prosperdreef 3, 3001 Heverlee. Het is makkelijk bereikbaar met de bus (Bus: 2, 616, 337). Door deze bussen te nemen kom je direct in het centrum van Leuven met al de leuke winkeltjes. Mijn stageplaats is een schooltje en is gelegen in een bos. Er staan wel een paar woningen rond maar dat is het. Het is dus een prima omgeving om je kind op te leiden. Het schooltje bereid zijn maaltijden zelf en moet dus in contact blijven met supermarkten bv: de delhaize aan de Tervuursevest. Alle kinderen komen met schoolbussen naar school, de school moet dus voorzien van heel veel schoolbussen naar school want de kinderen hebben geen andere keus( financieel). De kinderen worden allemaal thuis opgehaald en afgezet. De leerkrachten komen met de auto.

zondag 27 februari 2011

Stagedagboek 3: Spijtig

Mijn twee weken stage zijn voorbij. Ik vond het twee geweldige weken om nooit te vergeten behalve dat ik die stage opdrachten die op je blog moesten een hel vond!! Ik vond het eerlijk gezegd in het begin van mijn stage een hel. Ik wou dat de stage zo snel mogelijk gedaan was maar op het einde vond ik het heel spijtig dat ik weg ging. Ik had juist een band met die kinderen (18-19j). Die kwamen met hun problemen naar mij, die vertelde over hun familie, waarom ze op woudlucht zitten,... Een meisje was dus echt aan het wenen omdat ik weg ging. Ze beschouwde me als een nieuwe vriendin dus was het voor haar moeilijk dat ik weg ging. Ik ga wel niet in een grootkeuken werken als job, ik vond het wel leuk voor die 2 weken maar als job? Nee bedank, het zou saai beginnen te worden denk ik, ook al gebeurde daar altijd wel iets spannends/leuk in die keuken.Ik ga wel kleuterleidster worden omdat ik het wel leuk vond om die klasjes zo te zien van die kinderen. Met knutsel grief, tekeningen aan de muur, heel gezellig allemaal. Of ik heb wel zin om ortho te doen maar daar ben ik nog niet zeker van.

maandag 21 februari 2011

Stagedagboek 2: Ik (vervolg)

Hey!!! Ik heb vandaag tijd gehad om foto's te trekken. Ik heb mijn tekst de vorige keer al geschreven dus ik ga nu gewoon in 1 zin uitleggen wat we op deze bepaalde foto's doen.

--> 1) Op deze foto zie je de stockage. Hier plaatsen we al onze droge voedingsmiddelen.

            2) Hier maken we onze groenten
                schoon. (de koude keuken) <--




--> 3) Dit zijn onze werktafels. Hier versnijden we onze groenten of verwerken we andere voedingsmiddelen.





4) Dit is het grote fornuis, de frituur ketels en de grote gril. Hier bereiden we onze gerechten. (warme keuken)                          <--                                                     



--> 5) Dit is de toonbank. Hier dienen we het eten op.







6) En als laatste doen we de afwas.                                   
                                                                                         <--

Dit was het dan!! =)

zondag 20 februari 2011

Stagedagboek 2: IK

Ik werk in de grootkeuken van het schooltje Woudlucht. In deze grootkeuken is er een warme keuken en een koude keuken. In de koude keuken haal ik al de groenten en de andere voedingsmiddelen uit de stokage, ik maak daar de groenten ook schoon en de koelcel staat daar ook. In de warme keuken bereid ik gerechten. Ik heb al verschillende menu's klaar gemaakt bv: frietjes met stoofvlees en als dessert roomhorentjes. Ik werk samen met verschillende klassen. In de grootkeuken werken is voor hun een studievak. Ze hebben twee leerkrachten: juf Gitte en meester Kim. Na het koken poetsen we samen de hele grootkeuken. Ik zit dus precies in een klas. In het begin voelde ik me wel eenzaam maar als je die groep beter begint te kennen, valt het allemaal best mee. Het is altijd druk in de keuken dus, had ik nog geen tijd om een foto te trekken. Ik zal het deze week proberen.

vrijdag 18 februari 2011

Stagedagboek 1: Woudlucht

(logo: die 3 bomen)


Woudlucht is een school op maat voor kinderen waarvoor het gewone basisonderwijs ontoereikend is. Hun doel is de kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden. Het is dus een school voor buitengewoon onderwijs.
Woudlucht bevat een team van ervaren leerkrachten, logopedisten, kinesisten, ergotherapeuten, orthopedagogen die nauwgezet het ontwikkelingsproces van elk kind volgen. 
Woudlucht heeft ook een uitgebreide infrastructuur waardoor kinderen spelenderwijs kunnen leren. Heel wat didactisch materiaal voor specifieke leerproblemen is aanwezig. De veilig afgebakende speelterreinen liggen binnen en rondom de gehele school. Daardoor kan intens toezicht worden gehouden. De hele school bevindt zich in een bos.

 



zondag 23 januari 2011

Creatief schrijven: een open einde

Eigen graf

‘Wie bent u?’ riep hij. ‘Wat wilt u van mij?’

De man zei niks. Hij keek op maar je zag zijn zicht niet, het was daar veel te donker voor. Hij zag er bleekjes en mager uit. Hij draaide zich om en liep weg. Tom aarzelde. Zou ik hem achtervolgen? Hij stapte in zijn auto en probeerde de man te volgen in het donker. De man liep een bos in. Tom stond voor het bos. ‘Zou ik verder gaan?’ dacht hij. ‘Was dit allemaal de moeite waart ?’

Tom stapte het bos in. Hij schrok voor de geluiden om zich heen. De schaduwen die precies dichter en dichter om hem af kwamen. Hij begon te rennen, weg van hier. Hij rende en rende toen  hij plots bij een oud, groot gebouw stond. Het zag er verlaten uit. De ramen waren kapot, de deur was helemaal verroest maar er brandde licht! ‘Zou de man binnen zijn?’ Tom ging naar binnen om er achter te komen.

Toen Tom binnen was zag hij de man staan. ‘Kom dichterbij’, zei de man. Tom kwam dichter staan en vroeg: ‘Wie bent u?’ De man zei niks. ‘Als u niks zegt ga ik ook niks zeggen, dan kan ik beter maar vertrekken!’ zei Tom. De man deed zijn kap af. Tom was verbaast! Hij kende de man niet, hij had hem nog nooit gezien. ‘Wat wilt u van mij?’ vroeg Tom. De man zei: ‘Ik weet wat je met Anke hebt gedaan een half jaar geleden en ik ga dit gebruiken om jouw toekomst te verpesten’! ‘Waarom’? vroeg Tom. ‘Is dat niet duidelijk’? zei de man. Je hebt een perfecte carrière. Een vriendin die je heel graag ziet en waarmee je gaat trouwen. Alles dat jij hebt moest normaal mij toebehoren. Mijn carrière en mijn geliefde Inge. Ik heb niks meer! De man trok plotseling aan een touw.

Toen het gordijn open was, verschoot Tom hard. Er stonden 3 mensen. Het was zijn beste vriend Bart met zijn vriendin Anke en zijn geliefde Inge. Ze waren vast gebonden en ze hadden een grote prop in hun mond. Ze schreeuwden het uit maar, Tom kon alleen maar gemompel horen. De man zei: ‘Je kunt kiezen, Ik dood je vriendin ofwel de vriendin van je beste vriend waarmee je kind hebt’. ‘Kies!’ riep hij. Tom zei niks. Hij haalde een mes uit een leder riempje.
 De man rende naar zijn vrienden en zijn geliefde. Tom keek toe. Het leek alsof hij bevroren was. Hij zag dat Inge naar het probeerde te schreeuwen. Ze schreeuwde het zo uit dat ze aan het wenen was maar, Tom kon niks horen. Hij fluisterde in zich zelf: ‘Ik heb je graag Inge’. Tom liep naar de man en duwde hem op de grond. Tom probeerde het mes af te pakken maar, hij had de sterkte van zijn tegen speler toch wat zwakker ingeschat. Het mes schoof weg. De man probeerde hem dan dood te slaan. Het begon een gevecht te worden voor levend of dood. Tom was is staat om de man weg te duwen maar, hij kwam weer recht op hem af. In paniek keek Tom rond zich heen. Hij zag het mes liggen. Het geschreeuw van de man die recht op hem afkwam maakte hem nog meer nerveus. Tom nam het mes en toen de man hem juist wou aanvallen, stak hij het mes in de buik van de man. Het lichaam viel op Tom. Tom kon het wel uitschreven van angst. Tom bevrijdde zijn vrienden en zijn geliefde en liepen naar de auto. ‘Wat gaan we met het lijk doen?’ vroeg Bart. Ze reden naar het kerkhof en daar begraafden ze de man in het graf dat hij zelf had gegraaft.